Maison Berger Paris

Maison Berger Paris är ett välkänt historiskt franskt företag som startade 1898 av en man som hette Maurice Berger. Han utvecklade en katalytisk lampa vars syfte var att rena luften i sjukhusmiljö från farliga och illaluktande bakterier. Han utvecklade och tog patent på brännaren som renar luften till 68 procent.

Det är brännaren som är hjärtat i produkten. Ytterkanten på brännaren blir 500 grader och attraherar de illa luktande bakterierna och molekylerna som sedan slås sönder av värmen och därmed förstörs. Det kan vara lukter som matos, pollen, kvarglömda räkskal med mera.

I mitten på brännaren blir temperaturen enbart 200 grader och därmed kan doften spridas utan att förstöras. Sedan första patentet har Lampe Berger utvecklat och tagit sex nya patent på brännare. Lite kuriosa är att Coco Chanel var storrökare och använde Lampe Berger i sin ateljé för att reducera röklukten från textilierna. En annan känd person som alltid använde Maison Berger var Picasso.

Maison Berger är i dag ett stort bolag som omsätter 50 miljoner euro per år. De har försäljning i 56 länder. De säljer fem miljoner liter dofter och 800 000 lampor per år. Det unika med Maison Bergers katalytiska doftlampor är att det är en produkt med tre funktioner. Det är en mycket snygg inredningsdetalj, de renar luften samtidigt som den sprider den doft du väljer.

De vätskor som används i lamporna består till 90 procent av den renaste alkoholen och resterande av osmotiskt vatten. Det finns inga giftiga eller cancerframkallande ämnen i produkten. Lampe Berger är ett mycket seriöst företag som hela tiden utvecklas. De lanserar kontinuerligt nya lampor och dofter. Det finns alltid ca 50–75 olika lampor och dofter att välja mellan. De jobbar alltid med de bästa materialen, av glas, kristall, keramik med mera. Man tummar aldrig på kvaliteten.

Maison Berger väljer alltid kända konstnärer från hela världen för att designa lamporna. Det tar som regel 18 månader att utveckla en ny lampa. Dofterna utvecklas av de bästa parfymmakarna i Frankrike. Allt som säljs och marknadsförs av Lampe Berger produceras i Frankrike. Maison Berger har även en produktlinje med samlarobjekt. Det är lampor som är signerade och bara tillverkas i ett fåtal exemplar. Maison Bergers doftlampor är perfekta att använda till olika verksamheter utöver till hemmet. De kan användas på förskolor för att minska sjukfrånvaro, äldreboenden, hotell …

Det är bara fantasin som sätter stopp.

De är även perfekta gåvor till studenter, bröllop, födelsedagar med mera. Dessutom finns det även olika tillbehör man kan komplettera med. Prisläget på produkterna är mycket bra. Trots att Maison Berger har patenten och bästa kvaliteten på marknaden lyckas man hålla en mycket bra prisnivå.

Produkter inom Maison Berger Paris

Visar 1–4 av 4

Design och kod Ljusa Idéer | På en server hos BuildIT | All Rights Reserved